Η εγκατάσταση ενός Συστήματος Ανακοινώσεων (Public Address Voice Alarm) σε ένα χώρο, επιτρέπει σε έναν ή περισσότερους χρήστες, να απευθύνονται σε ένα κοινό με τη χρήση ενός μικροφώνου ή με ηχογραφημένα μηνύματα μέσω των εγκατεστημένων μεγαφώνων. Μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αποτελεσματική εκκένωση μιας περιοχής ή ενός κτιρίου, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διανομή μουσικής, όπου αυτό απαιτείται, από τα ίδια μεγάφωνα, με την κατάλληλη ζωνοποίηση ώστε να είναι δυνατή η ανεξάρτητη ανά ζώνη ρύθμιση της έντασης του ήχου, ή η επιλογή προγράμματος.

Ένα Σύστημα Ανακοινώσεων (Public Address Voice Alarm), οφείλει να λειτουργεί όταν αυτό απαιτείται – π.χ. κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Για τον λόγο αυτό όλα τα εξαρτήματά του (μικρόφωνα, επεξεργαστές, ενισχυτές, μεγάφωνα, καλωδιώσεις, κτλ.) παρακολουθούνται διαρκώς ώστε, ανά πάσα στιγμή, ο χρήστης να γνωρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση να μπορεί να ενημερωθεί εγκαίρως προκειμένου να το επισκευάσει. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης μπαταρίες, οπότε ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής διακοπής ρεύματος, αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Υποστηρίζονται επίσης A/B εφεδρικές τοπολογίες συστήματος.

Πιστοποιημένο Σύστημα Ανακοινώσεων (Public Address Voice Alarm)

Κάθε Σύστημα Ανακοινώσεων και φωνητικού συναγερμού (Public Address Voice Alarm) που εγκαθίσταται σε δημόσια κτίρια ή σε χώρους συνάθροισης κοινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να συμμορφώνεται με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN54.
Ειδικότερα, το EN54-16 υποδεικνύει τις προϋποθέσεις για τον εξοπλισμό χειρισμού και ελέγχου, το EN54-24 για τα μεγάφωνα, ενώ το EN54-4 για τα συστήματα τροφοδοσίας.

Πρότυπο Βιομηχανικό Σύστημα Ανακοινώσεων

Η ABAS είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο της Βρετανικής εταιρείας ASL CONTROL, μιας κορυφαίας παγκοσμίως κατασκευάστριας εταιρείας εξελιγμένων τεχνολογικά συστημάτων αγγελιών κινδύνου, αναγνωρισμένα για την υψηλή τους αξιοπιστία, συμβατότητα, και ευελιξία.

Τα προϊόντα της ASL CONTROL είναι πλήρως πιστοποιημένα βάσει του προτύπου EN54 και παρέχουν πλήρη έλεγχο και ευελιξία σε μεγάλες εγκαταστάσεις, με εφαρμογές Long Line Public Address (LLPA), μέσω της τεχνολογίας IP και Voice over Internet Protocol (VoIP). Η ASL CONTROL έχει στο πορτφόλιο της εκατοντάδες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτής του μετρό στο Λονδίνο, των αεροδρομίων Heathrow και Gatwick, του σιδηρόδρομου στο Κατάρ, των ξενοδοχείων Athens Marriott, Angsana Banyan Tree San Stefano στην Κέρκυρα, πολλές άλλες σε ηλεκτρικά εργοστάσια, κυβερνητικά κτίρια, κ.α.

Γιατί να επιλέξετε την ABAS

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας επί 37 συναπτά έτη, οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης και ο συνεχής εσωτερικός έλεγχος συστημάτων, εγγυώνται ότι η ABAS μπορεί να παρέχει αξιόπιστα Συστήματα Αγγελιών, Φωνητικού Συναγερμού και Διανομής Μουσικής ASL CONTROL, ικανά να ανταποκριθούν σε όλες τις αυστηρές προδιαγραφές μεγάλων και δύσκολων έργων.

Στην ABAS ειδικευόμαστε στην εφαρμογή του προτύπου EN54, έχοντας υλοποιήσει πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλων των ειδών τις εγκαταστάσεις όπως κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, super markets, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικά, parkings, κ.α.

Είτε αφορά σε ένα απλό σύστημα ενός κτιρίου, είτε σε ένα πιο σύνθετο σύστημα με αποκεντρωμένη δομή, λειτουργίες μετάδοσης ήχου μέσω IP, πυρανίχνευση και συστήματα συναγερμού, η ABAS έχει την ιδανική λύση για το έργο σας.

Το πλήρως εξειδικευμένο τμήμα της ABAS με επαγγελματίες μηχανικούς ήχου, θα αναλάβει και διεκπεραιώσει όλα τα στάδια του έργου σας, από τον σχεδιασμό, την προμήθεια προϊόντων, την εγκατάσταση και μετέπειτα υποστήριξη, με ιδανικές για εσάς λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χώρου σας και του προϋπολογισμού σας. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε συστήματος, η ABAS σας παρέχει άριστο ήχο σε κάθε περίπτωση.

Ζητήστε να σας καλέσουμε για πληροφορίες

Θα θέλατε να μιλήσετε με έναν από τους Τεχνικούς μας Συμβούλους μέσω τηλεφώνου; Απλώς υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.