Σύστημα Διανομής Ήχου μέσω Δικτύου IP. Ολοκληρωμένη Λύση Audio over IP από την ABAS.

Το Σύστημα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP) αφορά στη διανομή ψηφιακού ήχου μέσω ενός δικτύου Ethernet / IP, δηλαδή μέσω τοπικών δικτύων (LAN) ή το Internet. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στην διανομή υψηλής ποιότητας ήχου σε μεγάλες αποστάσεις.

Με απλά λόγια, τα συστήματα μετάδοσης ήχου μέσω δικτύου IP, επιτρέπουν να μεταδίδονται πολλαπλά μη συμπιεσμένα ηχητικά ψηφιακά σήματα μέσω δικτύου Ethernet και Internet, με ελάχιστη χρονική καθυστέρηση και με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο – σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα κατανομής ήχου – και με υψηλή ποιότητα ήχου έως την ποιότητα μουσικής CD 44.1kHz.

Η ABAS είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των συστημάτων Audio Over IP του οίκου TEMA TELECOMUNICAZIONI που εδρεύει στην Ιταλία και είναι κορυφαίος κατασκευαστής εδώ και 30 χρόνια, με πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001 και έμφαση στην συνεχή έρευνα και ανάπτυξη για εύρεση νέων τεχνολογιών στο χώρο.

Εφαρμογές Συστήματος Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP

Ένα Σύστημα Audio Over IP διαθέτει πληθώρα εφαρμογών και μπορεί να εγκατασταθεί σε μέρη όπως εμπορικές εγκαταστάσεις, γραφεία, δημόσια κτίρια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, σχολεία, εργοστάσια, νοσοκομεία.

Το σύστημα εξυπηρετεί την ανάγκη κατανομής ήχου στα παρακάτω σημεία:

 • Σύστημα Μετάδοσης Ήχου μέσω δικτύου IP είτε εντός του ίδιου τοπικού δικτύου LAN ή μέσω Internet WAN σε κάποιο απομακρυσμένο χώρο.
 • Μετάδοση διαφημίσεων και μουσικής εντός καταστημάτων.
 • Πολυζωνική διανομή ήχου για εγκαταστάσεις χωρίς την ανάγκη για νέες καλωδιώσεις, με χρήση μόνο των υφιστάμενων καλωδιώσεων δικτύου.
 • Συστήματα αγγελιών και αναζήτησης προσωπικού.
 • Συστήματα παρακολούθησης όταν εντοπίζεται ύποπτη δραστηριότητα για την πραγματοποίηση αναγγελίας από οποιοδήποτε σημείο.
 • Γενικές εφαρμογές Συστημάτων Μετάδοσης Ήχου μέσω δικτύου IP.

Προϊόντα

Εξαρτήματα Συστήματος Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP

Ένα σύστημα Audio Over IP της TEMA μπορεί να αποτελείται από:

Δικτυακά ηχεία IP/SIP παντός τύπου όπως κόρνες, ηχεία ψευδοροφής και επίτοιχα, projectors και ηχεία ειδικών προδιαγραφών.

Δικτυακοί IP/SIP audio encoders και decoders για μετατροπή υφιστάμενων αναλογικών συστημάτων ήχου σε IP και απευθείας σύνδεση με IP/SIP τηλεφωνικά κέντρα.

Μικροφωνικές κονσόλες που συνεργάζονται με το software της TEMA για πραγματοποίηση ανακοινώσεων και αναπαραγωγή μουσικής σε ζώνες.

Software διαχείρισης πολλών τερματικών για health monitoring, updates, configurations, ζωνοποίηση, αναγγελία σε ζώνες, κλπ.

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP)

Ένα σύστημα Audio Over IP της ΤΕΜΑ προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

 • Επεκτασιμότητα (Το σύστημα Audio over IP είναι πολύ εύκολα επεκτάσιμο και παραμετροποιήσιμο καθώς δεν υπάρχουν κεντρικές συσκευές και μεγαφωνικές καλωδιώσεις)
 • Αξιοπιστία (Τα συστήματα της ΤΕΜΑ είναι κατασκευασμένα για συνεχή λειτουργία 24/7 – 365 ημέρες τον χρόνο)
 • Ευκολία (Το σύστημα Audio over IP είναι εύκολο και λειτουργία, διαθέτει εφαρμογή για smartphones για διαχείριση και πραγματοποίηση ανακοινώσεων ή από οποιαδήποτε IP/SIP τηλεφωνική συσκευή).
 • Αμφίδρομη επικοινωνία (Τα δικτυακά ηχεία IP μπορούν να διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο που επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία κατά τη διάρκεια μιας κλήσης IP/SIP)
 • Άριστη ενσωμάτωση με Voice over IP VoIP/SIP τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, IP κωδικοποιητές, και λοιπές δικτυακές εφαρμογές.
 • “Future-proofing” (Η τεχνολογία Audio over IP διαθέτει εφαρμογή σε κάθε μελλοντικό σενάριο εγκαταστάσεων).
 • Εύκολη κατανομή ήχου (Με τα συστήματα Audio over IP είναι δυνατές οι αγγελίες ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως απομακρυσμένα χωριά, οικισμούς και εγκαταστάσεις).
 • Υψηλή ποιότητα ήχου (Αναπαραγωγή ήχου σε μορφές έως την υψηλότερη ποιότητα μουσικής CD 44.1KHz)

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων δημιουργεί μία δελεαστική πρόταση, καθιστώντας το δικτυακό σύστημα μετάδοσης ήχου IP ιδανικό υποψήφιο είτε σχεδιάζετε ένα νέο σύστημα είτε αναβαθμίζετε μία υπάρχουσα ηχητική εγκατάσταση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP)

Όλες οι συσκευές Audio over IP του οίκου TEMA TELECOMUNICAZIONI διαθέτουν προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως:

 • Ενσωματωμένο SIP client για ενσωμάτωση σε ΙP-PBX τηλεφωνικά κέντρα.
 • Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες για 24/7 λειτουργία, όλες διαθέτουν τεχνολογία PoE και τα ηχεία εξωτερικού χώρου διαθέτουν όλα πιστοποίηση ανθυγρότητας IP65.
 • Server-less λειτουργία, δεν απαιτείται κεντρικός server με ειδικό πρόγραμμα για τη λειτουργία του συστήματος και έτσι δεν υπάρχει single point of failure.
 • Δυνατότητα διαχείρισης πολλών τερματικών με πρόγραμμα για health monitoring, updates, configurations, κλπ.
 • Μετάδοση προγραμμένων ηχητικών μηνυμάτων μέσω χρονικού προγραμματιστή ή ψυχρών επαφών.
 • Λειτουργία επίσης από εφαρμογή iOS / Android app.
 • Μετάδοση μηνυμάτων από μικρόφωνα, πηγές μουσικής, κονσόλα αγγελιών με ζώνες, πρόγραμμα Η/Υ, SIP, κλπ.
 • Η τεχνολογία Audio over IP δε διαθέτει όριο συσκευών, από το μικρότερο σύστημα έως σύστημα με περισσότερα από 1.000 τερματικά μπορεί να λειτουργεί άριστα.

Γιατί να επιλέξετε την ABAS

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας πλέον των 40 ετών, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας και η συνεχής παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, είναι η δέσμευση μας πως η ABAS παρέχει αξιόπιστα συστήματα και προϊόντα, κατάλληλα για όλες τις προδιαγραφές μεγάλων και απαιτητικών έργων.

To πλήρως εξειδικευμένο τμήμα της ABAS θα αναλάβει και διεκπεραιώσει όλα τα στάδια του έργου σας, από τον σχεδιασμό, την προμήθεια προϊόντων, την εγκατάσταση και μετέπειτα υποστήριξη, με ιδανικές για εσάς λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας.