Το Σύστημα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP),  έχει να κάνει με την διανομή ψηφιακού ήχου μέσω ενός δικτύου Ethernet / IP, όπως για παράδειγμα είναι τα τοπικά δίκτυα (LAN) ή το Ιντερνετ. Χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στην διανομή υψηλής ποιότητας ήχου σε μεγάλες αποστάσεις. Με απλά λόγια, τα συστήματα μετάδοσης ήχου μέσω δικτύου IP, επιτρέπουν να μεταδίδονται πολλαπλά μη συμπιεσμενα ηχητικά ψηφιακά σήματα μέσω δικτύου Ethernet και Internet, με ελάχιστη χρονική καθυστέρηση και με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα κατανομής ήχου.

Η ABAS είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των συστημάτων Audio Over IP του οίκου TEMA TELECOMUNICAZIONI που εδρεύει στην Ιταλία και είναι κορυφαίος κατασκευαστής εδώ και 30 χρόνια, με πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001 και έμφαση στην συνεχή έρευνα και ανάπτυξη για εύρεση νέων τεχνολογιών στο χώρο.

Πλεονεκτήματα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP) 

Ένα σύστημα Audio Over IP της ΤΕΜΑ προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Επεκτασιμότητα (Το σύστημα Audio over IP είναι πολύ εύκολα επεκτάσιμο και παραμετροποιήσιμο καθώς χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κεντρικών συσκευών και μεγαφωνικών καλωδιώσεων) 
 • Αξιοπιστία (Τα συστήματα της ΤΕΜΑ είναι κατασκευασμένα για συνεχή λειτουργία 24/7 – 365 ημέρες τον χρόνο)
  • Ευκολία (Το σύστημα Audio over IP είναι εύκολο και γρήγορο σε εγκατάσταση και λειτουργία, διαθέτει εφαρμογή για smartphones για διαχείριση και πραγματοποίηση ανακοινώσεων ή από οποιαδήποτε IP/SIP τηλεφωνική συσκευή).
 • Αμφίδρομη επικοινωνία (Τα δικτυακά ηχεία IP μπορούν να διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο που επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία μετά από μια τηλεφωνική κλήση IP/SIP)
 • Άριστη ενσωμάτωση με Voice over IP VoIP/SIP τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα,, IP κωδικοποιητές, και λοιπές δικτυακές εφαρμογές.
 • “Future-proofing” (Η τεχνολογία Audio over IP διαθέτει εφαρμογή σε κάθε άλλο μελλοντικό σενάριο εγκαταστάσεων).
 • Εύκολη κατανομή ήχου (Με τα συστήματα Audio over IP είναι δυνατές οι αγγελίες ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως απομακρυσμένα χωριά, οικισμούς και εγκαταστάσεις).
 • Υψηλή ποιότητα ήχου (Αναπαραγωγή ήχου σε μορφές έως την υψηλότερη ποιότητα μουσικής CD 44.1KHz)

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων δημιουργεί μία δελεαστική πρόταση, καθιστώντας το δικτυακό σύστημα μετάδοσης ήχου IP ιδανικό υποψήφιο είτε σχεδιάζετε ένα νέο σύστημα είτε αναβαθμίζετε μία υπάρχουσα ηχητική εγκατάσταση.

Εφαρμογές Συστήματος Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP

Το Σύστημα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP από την ABAS, μπορεί να εγκατασταθεί σε μέρη όπως εμπορικές εγκαταστάσεις, γραφεία, δημόσια κτίρια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, σχολεία, εργοστάσια, νοσοκομεία.

Το σύστημα εξυπηρετεί την ανάγκη κατανομής ήχου στα παρακάτω σημεία: 

 • Σύστημα Μετάδοσης Ήχου μέσω δικτύου IP είτε εντός του ίδιου τοπικού δικτύου LAN ή μέσω Internet WAN σε κάποιο απομακρυσμένο χώρο.
 • Μετάδοση διαφημίσεων και μουσικής εντός καταστημάτων
 • Πολυζωνική διανομή ήχου για εγκαταστάσεις χωρίς την ανάγκη για νέες καλωδιώσεις, με χρήση μόνο των υφιστάμενων καλωδιώσεων δικτύου
 • Συστήματα αγγελιών και αναζήτησης προσωπικού
 • Συστήματα παρακολούθησης όταν εντοπίζεται ύποπτη δραστηριότητα για την πραγματοποίηση αναγγελίας από οποιοδήποτε σημείο
 • Γενικές εφαρμογές Συστημάτων Μετάδοσης Ήχου μέσω δικτύου IP

Εξαρτήματα Συστήματος Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP

Ένα σύστημα Audio Over IP της TEMA μπορεί να αποτελείται από:

 • Δικτυακά ηχεία IP/SIP παντός τύπου όπως κόρνες, ηχεία ψευδοροφής και επίτοιχα, projectors και ηχεία ειδικών προδιαγραφών.
 • Δικτυακοί IP/SIP audio encoders και decoders για μετατροπή υφιστάμενων αναλογικών συστημάτων ήχου σε IP και απευθείας σύνδεση με IP/SIP τηλεφωνικά κέντρα.
 • Μικροφωνικές κονσόλες που συνεργάζονται με το software της TEMA για πραγματοποίηση ανακοινώσεων και αναπαραγωγή μουσικής σε ζώνες.

Γιατί να επιλέξετε την ABAS

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας επί 37 συναπτά έτη, οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης και ο συνεχής εσωτερικός έλεγχος συστημάτων, εγγυώνται ότι η ABAS μπορεί να παρέχει αξιόπιστα Συστήματα Μετάδοσης Ήχου μέσω Δικτύου IP (audio over IP), ικανά να ανταποκριθούν σε όλες τις αυστηρές προδιαγραφές μεγάλων και δύσκολων έργων. Το πλήρως εξειδικευμένο τμήμα της ABAS με επαγγελματίες μηχανικούς ήχου, θα αναλάβει και διεκπεραιώσει όλα τα στάδια του έργου σας, από τον σχεδιασμό, την προμήθεια προϊόντων, την εγκατάσταση και μετέπειτα υποστήριξη, με ιδανικές για εσάς λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χώρου σας και του προϋπολογισμού σας. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε συστήματος, η ABAS σας παρέχει άριστο ήχο σε κάθε περίπτωση.

Ζητήστε να σας καλέσουμε για πληροφορίες

Θα θέλατε να μιλήσετε με έναν από τους Τεχνικούς μας Συμβούλους μέσω τηλεφώνου; Απλώς υποβάλετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα.